KONYA / ÇUMRA - Taşağıl Ortaokulu

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın onur ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Mrt

Konya Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmasında okul birincileri seçilip ilçe turnuvalarına İlkokul Mangala oyununda Eymen KOCABAŞ, İlkokul Equilibrio oyununda Remzi EVİRGEN, Ortaokul Reversi oyununda Furkan AKMAN ve Ortaokul Mangala oyununda Berat Yasir SAYANER katılmıştır.

İlçe turnuvalarında Ortaokul Mangala alanında Berat Yasir SAYANER ilçe 2.si olmuştur.

Mrt

Ülkemizde " Asrın felaketi "  olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yaraları sarılmaya çalışılırken  deprem gerçeğine, her yıl 1-7 Mart ‘Deprem Haftası’ ile dikkat çekilmektedir. Farkındalık ve bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla 5 Mart tarihinde tatbikat yapılmıştır.

Ock

Bizim Okulumuz Projesi kapsamında okulumuz bahçesine köşe kapmaca, seksek gibi geleneksel çocuk oyunları çizildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrenci ile velilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte yazarımız kitap okumanın öneminden bahsetti ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Daha sonra kitapları imzalayarak öğrencilere güzel temenniler de bulundu.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Kutlamaları kapsamında ilçemizde yapılan koşu yarışında ortaokul kızlar kategorisinde birinciliği okulumuz öğrencisi Hamide DOĞANER kazanmıştır.

29 Ekim 2023 tarihinde Saliha Onbaşı İlkokulunda yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilçe birincisi Hamide Doğaner'in ödülü Milli Eğitim Müdürü Mehmet ALTUNYALDUZ tarafından takdim edildi.

Kas

Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir.

Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır.

TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİSİ OKULUMUZDA YAPILDI

Öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı arttırmak ve bilim iletişimini toplumumuzda daha geniş çevrelere ulaştırmak için TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Söyleşileri Programımızı 1 Nisan 2022 tarihinde saat: 14.00'da okulumuzda gerçekleştirdik.

Okul idaresi olarak öğrencilerimizin bilim insanları ile buluşmalarını ve onları rol model almalarını çok önemsiyoruz. Okulumuzda bilimsel anlamda ilk defa böyle bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu tür etkinliklerin devamını ilerleyen zamanlarda yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize büyük bir merak ve dikkatle dinledikleri, soruları ile katılım sağladıkları için teşekkür ederim.  Bize bu güzel bilgi atmosferini sağlayan TÜBİTAK'a, değerli bilgilerini bizimle paylaşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Biyoloji A.B.D. Prof. Dr. Ali ALAŞ'a okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri adına teşekkür ederim.

Nis

Öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı arttırmak ve bilim iletişimini toplumumuzda daha geniş çevrelere ulaştırmak için TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Söyleşileri Programımızı katılımlarınızla onurlandırmanızı bekleriz.

Söyleşi Konusu:

ATIK SUDAN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETMEK MÜMKÜN MÜDÜR?

Ev Sahibi Okul : Taşağıl Ortaokulu

Okul Müdürü  : Rukiye BAYRAM